ΚΑΛΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΖΟΥΝΤΟ ΜΑΘΗΤΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ

Καλό ξεκίνημα οι Αγώνες Τζούντο Μαθητών Λυκείου

29.04.2015, 00:56 | Ικανοποιημένοι έμειναν όλοι οι άνθρωποι του τζούντο που βρέθηκαν στους 1ους Πανελλήνιους Αγώνες Τζούντο Μαθητών Λυκείου, που έγιναν την...

Παρασκευή (24/4) στο ΔΑΚ Γλυφάδας και πήραν μέρος 100 περίπου μαθητές και μαθήτριες από 67 Λύκεια (ΓΕΛ-ΕΠΑΛ) όλης της χώρας.

Κίνητρο για τους μαθητές-τζουντόκα (γεννηθέντες τα έτη 1997-1998-1999) ήταν η διεκδίκηση της νίκης και το μετάλλιο που συνεπάγεται μοριοδότηση για την εισαγωγή σε Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Ήταν η πρώτη φορά που διοργανώθηκαν τέτοιοι αγώνες και την επιτυχία καρπώνονται τα μέλη του ΔΣ της ΕΟΤ που ασχολήθηκαν με την ανάληψη της διοργάνωσης σε συνεννόηση με το υπουργείο Παιδείας (Θανάσης ΓράψαςΓιάννης Ανανιάδης), ο υπεύθυνος σχολικών αγώνων της ομοσπονδίας Γιώργος Καρασαββίδης, οι προπονητές του ATHENS DOJO Γιώργος Πασχάλης και Δημήτρης Μητρόπουλος, αλλά και ο Γλυφαδιώτης διεθνής διαιτητής Νίκος Παπαδάκης.  

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Παιδείας Πόπη Μπακάλη, με τον πρόεδρο της ΕΟΤ Γιάννη Καφενταράκη

Συνδιοργανωτές ήταν η Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο, το Υπουργείο Παιδείας και ο Δήμος Γλυφάδας και έδωσαν το παρών ο πρόεδρος της ΕΟΤ Γιάννης Καφενταράκης, από το Υπουργείο ο προϊστάμενος Φυσικής Αγωγής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ. Κερερές και η Πόπη Μπακάλη και από τον Δήμο ο τομεάρχης Αθλητισμού Περικλής Δορκοφίκης.

Τα μέλη του ΣΕΟ, Βαγγέλης Πάτρας, Εύη Μωραϊτίδου, Γεωργία Ελληνάκη, Μαρία Καραγιαννοπούλου και ο ομοσπονδιακός προπονητής τζούντο Νίκος Ηλιάδης

Ο τομεάρχης Αθλητισμού του Δήμου Γλυφάδας, Περικλής Δορκοφίκης, με τις Γλυφαδιώτισσες Ολυμπιονίκες της υδατοσφαίρισης, Γεωργία Ελληνάκη (αριστερά) και  Εύη Μωραϊτίδου

Καλεσμένοι στους αγώνες ήταν τα μέλη του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, η τζουντόκα Μαρία Καραγιαννοπούλου και οι πολίστες Εύη ΜωραϊτίδουΓεωργία Ελληνάκη και Βαγγέλης Πάτρας, τους οποίους η ομοσπονδία τίμησε με αναμνηστική πλακέτα.

Δημήτρης Μαρτάκης, Μαρία Καραγιαννοπούλου

Τιμητικές πλακέτες για την προσφορά τους στο άθλημα δόθηκαν στον εθνικό προπονητή Νίκο Ηλιάδη και τον πρόεδρο της επιτροπής ιεραρχίας νταν και επιμόρφωσης Δημήτρη Μαρτάκη.

 

https://www.samurai24.gr/portal/judo/2148-kalo-ksekinima-oi-agones-tzoynto-mathiton-lykeiou