ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Με μεγάλη επιτυχία και πρωτοφανή συμμετοχή διοργανώθηκε το πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα τζούντο Λυκείων και Επαγγελματικών Λυκείων στο κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο ΔΑΚ Γλυφάδας. Εκατό αθλητές και αθλήτριες από 40 σχολεία όλης της χώρας αναμετρήθηκαν διεκδικώντας τη νίκη αλλά και άλλα σημαντικά οφέλη: Τη μοριοδότηση μέσω των επιτυχιών τους για την εισαγωγή σε Ανώτερα και Ανώτατα Εκαπιδευτικά Ιδρύματα. 'Ηταν η πρώτη φορά που διοργανώθηκαν τέτοιοι αγώνες όπου εκτός των άλλων φάνηκε η άνθιση και καλλιέργεια του ελληνικού τζούντο στο πλαίσιο του σχολικού αθλητισμού.
 
Ήταν μια συνδιοργάνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο, του Υπουργείου Παιδείας και του Δήμου Γλυφάδας που συνέπραξαν γι αυτούς τους εξαιρετικούς αγώνες υψηλού επιπέδου τους οποίους και παρακολούθησαν πολλοί θεατές ! Το παρών στη διοργάνωση έδωσαν ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο Γιάννης Καφενταράκης, ο εθνικός προπονητής Νίκος Ηλιάδης, μέλη του Δ.Σ. της ΕΟΤ, πολλοί εκπρόσωποι απ΄το Υπουργείο Παιδείας, όπως και από το Δήμο Γλυφάδας, όπως ο τομεάρχης αθλητισμού Περικλής Δορκοφίκης. 
 
Στο περιθώριο των αγώνων βραβεύτηκαν απ΄την Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο για την προσφορά τους στο άθλημα ο Νίκος Ηλιάδης-που παρέλαβε και την τιμητική πλακέτα του Ηλία Ηλιάδη ο οποίος βρισκόταν εκτός Αθηνών. Ακόμη τιμήθηκε, επίσης για την προσφορά του στο τζούντο, ο πρόεδρος επιτροπής ιεραρχίας Νταν και επιμόρφωσης Δημήτρης Μαρτάκης. Επίσης τιμήθηκαν και μέλη του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, κάτοικοι Γλυφάδας, μεταξύ των οποίων η Μαρία Καραγιαννοπούλου του τζούντο, η Εύη Μωραϊτίδου, η Γεωργία Ελληνάκη και ο Βαγγέλης Πάτρας του πόλο για την προσφορά τους στο χώρο της παιδείας, αλλά και ο πρόεδρος της επιτροπής σχολικών αγώνων Γιώργος Καρασαββίδης. Πολλοί προπονητές, αθλητές συλλόγων τζούντο, αλλά και καθηγητές Λυκείων βρέθηκαν στο κλειστό της Γλυφάδας αποδεικνύοντας ότι το τζούντο και ο σχολικός αθλητισμός μπορούν να βαδίσουν χέρι-χέρι στο δρόμο της αγωνιστικής ανάπτυξης.
 
Χορηγοί της διοργάνωσης ήταν ο Δήμος Γλυφάδας, η ασφαλιστική εταιρία "Αιγαίο", το "New York College" και ο ΑΟΝΑ Αργυρούπολης.


Σχόλιο από τον Δάσκαλο Δημήτρη Μαρτάκη:Θα ήθελα προσωπικά να συγχαρώ τα μέλη της επιτροπής σχολικού αθλητισμού της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο, όπου ανήκω και εγώ σαν μέλος και συγκεκριμένα τον πρόεδρο Καρασαββίδη Γιώργο που με την προσπάθειά του πήραμε την έγκριση για τη διεξαγωγή του σχολικού πρωταθλήματος, τον Πασχάλη Γιώργο, τον Γράψα Θανάση, τον Μητρόπουλο Δημήτρη, τον Ανανιάδη Ιωάννη που μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα κατάφεραν και έστησαν όλη αυτή την πολύ όμορφη διοργάνωση που τίμησε το άθλημά μας και έμειναν όλοι ευχαριστημένοι.
Ευχαριστώ πάρα πολύ , είναι τιμή μου και είναι τιμή και του χώρου να έχει τέτοια άτομα σαν και εσάς. 
 
Με τιμή, 
Δημήτρης Μαρτάκης.